Logotype för Uppegårdens Vilt - Kök & Rum

UPPEGÅRDENS VILT - KÖK & RUM

Varmt välkommen!

MENY

Vänligen ange eventuell specialkost vid bokning så att vi kan säkerställa en trevlig matupplevelse för alla.
BARNMENY
Vi har ingen separat barnmeny men anpassar de flesta rätterna efter barnens önskemål.

DAGENS LUNCH VECKA 43

I lunchen ingår bröd, sallad samt kaffe/te och kaka.
Lunchen serveras mellan kl. 11-15 måndag - fredag
159 KR

Dagens Kött

Måndag

Confiterad kalkon serveras med bön-cassoulet

Tisdag

Långbakat vildsvin serveras i bröd med picklad rödkål och jalapeños

Onsdag

Pannbiff på vilt serveras med gräddsås, pressgurka, lingon och potatismos

Torsdag

Viltskav serveras med svamp, lök och potatismos

Fredag

Helstekt hjortstek serveras med pepparsås och kokt potatis

Veckans Vegetariska

Saltbakad rotselleri serveras med persiljerotspuré och majonnäs smaksatt med thailändsk basilika

Dagens fisk

Måndag

Ugnsbakad lax serveras med pepparrotssås och kokt potatis

Tisdag

Stekt kolja serveras med vitvinssås och persiljepotatis

Onsdag

Ångad kolja serveras med röd curry- & citrongrässås, röd curry och potatismos

Torsdag

Kokt kolja serveras med örtsmör, brysselkål och potatismos

Fredag

Panerad sej serveras med dillsås, ärtor och kokt potatis

Bistromeny

Serveras lördagar & söndagar mellan klockan 11-15

Panerad Fisk - Picklad Morot, Remouladsås, Citron, Sockerärtor och Dillslungad potatis
185 KR

Toast Skagen - Klassisk Toast skagen toppad med löjrom
175 KR

Höstsallad - Bakad pumpa, Picklad pumpa, Fetaost, Sallad, Honungsrostade nötter, Ingefärsdressing
189 KR

Uppegårdens Originals

Älgburgare - Timjan- och granskottsmajo, smörstekt svamp, lingon, friterad schalottenlök, pommes frites.
Lägg till extra kött - 45 KR
215 KR

Vildsvinskebab - Picklad rödkål, ajvardressing, paprika ripple, friterad persilja, rostad lök, pommes frites.
Lägg till extra kött - 45 KR
195 KR

Sides

Pommes Frites 35 KR

Dirty Smashed Potatoes 85 KR

Dipp

BBQ Majonnäs 15 KR

Confiterad aioli 15 KR

Á la carte meny

Serveras fredag & lördag från kl. 18:00
Efter klockan 20.00 endast bokade sällskap.

Förrätter

Carpaccio på hjort - Senapsmajonnäs, ostronskivling, pecorino, vattenkrasse.
155 KR

Svampsoppa - Smörstekt svamp, tunnbröd krisp med en Västerbottenostkräm.
145 KR

Lättrökt Fisk - Rättika, Äpple, Kokos, Dill.
165 KR

Ank Crustini - Plommon, Getost, Krasse.
165 KR

Huvudrätter

Hjort - potatiskaka, märgsås, sotad lök, jordärtskockspure, jordärtskockschips, körvel.
305 KR

Vildsvin - krossad friterad potatis, äppelcidersås, saltbakade gulbetor, brynt smör, svartkålschips
265 KR

Bouillabaisse - Veckans fångst från Vänern, rouille, krutonger, morot, dill.
275 KR

Oxkind - Stekt lök, svamp, stekt vildsvinssida, potatismos.
265 KR

Blomkål - Potatiskrokett, Brynt smör, Senap, Madeirasås, Rostade Nötter.
245 KR

Desserter

Äpple - Karamell, kanel, brynt smör och hasselnötter.
125 KR

Nypon - nyponsoppa, vaniljbavaroise, rostad mandel, nypongelé.
120 KR

Sticky Toffee Pudding - karamellsås, whisky/apelsinglass.
135 KR

Illustration av ett vildsvin