Logotype för Uppegårdens Vilt - Kök & Rum

UPPEGÅRDENS VILT - KÖK & RUM

Varmt välkommen!

MENY

Vänligen ange eventuell specialkost vid bokning så att vi kan säkerställa en trevlig matupplevelse för alla.
BARNMENY
Vi har ingen separat barnmeny men anpassar de flesta rätterna efter barnens önskemål.

DAGENS LUNCH VECKA 46

I lunchen ingår bröd, sallad samt kaffe/te och kaka.
Lunchen serveras mellan kl. 11-15 måndag - fredag

Dagens lunch & Veckans vegetariska 159 KR
Veckans vilt 199 KR

Veckans Vilt

Stekt hjortrostbiff serveras med svampsås och potatis

Dagens Kött

Måndag

Stekt ovanlår av kyckling serveras med ris och jordnötssås

Tisdag

Färsbiff serveras med tomatsås, rostad potatis och oregano

Onsdag

Klassisk kålpudding serveras med gräddsås kokt potatis

Torsdag

Långbakad karré serveras med äppelsås, saltbakade morötter och potatismos

Fredag

Slottsstek serveras med gräddsås, picklade tomater och kokt potatis

Veckans Vegetariska

Vegetarisk lasagne serveras med örtsallad och picklade tomater

Dagens fisk

Måndag

Pocherad kolja serveras med picklad vitvinssås och kokt potatis

Tisdag

Stekt panerad sej serveras med sauce verde, rostad potatis och crudité på morot, gurka och dill

Onsdag

Ångad kolja serveras med brynt smör, betor och kokt potatis

Torsdag

Brynt pankobakad sej serveras med remouladsås och potatismos

Fredag

Gräddig fiskgryta serveras med kokt potatis och fänkålscrudité

Bistromeny

Serveras lördagar & söndagar mellan klockan 11-15

Panerad Fisk - Picklad Morot, Remouladsås, Citron, Sockerärtor och Dillslungad potatis
185 KR

Toast Skagen - Klassisk Toast skagen toppad med löjrom
175 KR

Höstsallad - Bakad pumpa, Picklad pumpa, Fetaost, Sallad, Honungsrostade nötter, Ingefärsdressing
189 KR

Uppegårdens Originals

Älgburgare - Timjan- och granskottsmajo, smörstekt svamp, lingon, friterad schalottenlök, pommes frites.
Lägg till extra kött - 45 KR
215 KR

Vildsvinskebab - Picklad rödkål, ajvardressing, paprika ripple, friterad persilja, rostad lök, pommes frites.
Lägg till extra kött - 45 KR
195 KR

Sides

Pommes Frites 35 KR

Dirty Smashed Potatoes 85 KR

Dipp

BBQ Majonnäs 15 KR

Confiterad aioli 15 KR

Á la carte meny

Serveras fredag & lördag från kl. 18:00
Efter klockan 20.00 endast bokade sällskap.

Förrätter

Carpaccio på hjort - Senapsmajonnäs, ostronskivling, pecorino, vattenkrasse.
155 KR

Svampsoppa - Smörstekt svamp, tunnbröd krisp med en Västerbottenostkräm.
145 KR

Lättrökt Fisk - Rättika, Äpple, Kokos, Dill.
165 KR

Ank Crustini - Plommon, Getost, Krasse.
165 KR

Huvudrätter

Hjort - potatiskaka, märgsås, sotad lök, jordärtskockspure, jordärtskockschips, körvel.
305 KR

Vildsvin - krossad friterad potatis, äppelcidersås, saltbakade gulbetor, brynt smör, svartkålschips
265 KR

Bouillabaisse - Veckans fångst från Vänern, rouille, krutonger, morot, dill.
275 KR

Oxkind - Stekt lök, svamp, stekt vildsvinssida, potatismos.
265 KR

Blomkål - Potatiskrokett, Brynt smör, Senap, Madeirasås, Rostade Nötter.
245 KR

Desserter

Äpple - Karamell, kanel, brynt smör och hasselnötter.
125 KR

Nypon - nyponsoppa, vaniljbavaroise, rostad mandel, nypongelé.
120 KR

Sticky Toffee Pudding - karamellsås, whisky/apelsinglass.
135 KR

Illustration av ett vildsvin